Italiano Русский Български
Каталог полезных советов.

На този сайт ще намерите сума полезни съвети, които, както вярвам, ще ви бъдат полезни. Тук има препоръки за това как да съхраним здравето си, върнем красотата си и да спечелим пари от Интернет. Засега не всичко което Ви интересува е представено, но с течение на времето аз и моите сътрудници ще запълваме сайта с нови интересни статии...

Админка
Яндекс.Метрика

Туризъм в България


Туризъм в България

Неголяма страна, разположена на кръстопътя между Изтока и Запада, привличаща туристи от цял свят с прекрасния си климат и богата култура. Планирайки екскурзия в България, пътешествениците разчитат да намерят там радушен прием, чисто и топло море, свеж въздух и спокойствие. Всеки намира там красоти по свой вкус, но между безусловните плюсове на всички курорти се счита възможността да за почивка от стреса на мегаполиса и да потъне в приятно неправене на нищо.


България е разположена на Балканския полуостров отпреди цели тринадесет века. За това време в страната се е насъбрало достатъчно интересно, което може да сподели с любознателния турист. На брега на Черно море, освен развлеченията, може да се намерят богата култура и история събрани през вековете.


Избор на туристически маршрут в България

Само личното предпочитание може да определи един или друг начин да се прекара почивката в тази страна. Тя предлага много възможности за проучване или за безгрижен отдих. На нейната територия се разполагат цели градове-музеи, като например Несебър и Созопол. Те са под защитата на ЮНЕСКО и вместват в себе си цели исторически пластове. За най-малките туристи са налице възможности да посетят аквапаркове и делфинарии, детски театри и площадки за игра.


Туризъм в България: Ивановския скален манастир

Уникален е Ивановският скален манастир, творба на един монах – Йоаким, посветил дълги години на неговото създаване. Датиращ от тринадесети век, той е единствен по своя род.

Туризъм в България: Ивановския скален манастир

По големите градове на България, като София, Пловдив, Варна и много други може да се организират опознавателни обиколки. На черноморското крайбрежие се намира ферма, където се отглеждат миди. На туристите се предлага възможноста да се запознаят със всички етапи на този процес. Прекрасно природно кътче е резервата «Лонгоза», който се слави с тайнствени и непокътнати местенца.


Екскурзиите в България е възможно да съвпаднат с празници и мероприятия в тази страна. В такива дни тя се преобразява и придобива особено тържествен вид. България има много богати традиции и затова нито едно тържрество не минава без весели песни и глъчка.


Особености на пребиваването в България:

Обичаите и традициите на всеки народ изискват уважение. В България съществува особеност, която трябва да се знае от всеки, отправил се в тази удивителна страна. Местното население се отнася дружелюбно с туристите. Сходството между славянските езици прави прекарването приятно за руско, украинско и белоруско говорещите. Може да се каже, че в България славяноезичният се чувствува като у дома си.


Трябва да се знае и факта, че употрблението на разни жестове може да доведе до объркване. Например, ако българина кима с главата си, това означава «не», а въртейки я настрани, значи, че се съгласява. Ето, такива метаморфози произлизат с жестовете в България.


Жените на плажа не бива да се заглеждат или още по-малко да се сочат с пръст или фотографират. В страната е добре да се спазват тамошните закони. Това се отнася не само за гражданите и, но и за дошлите отвън.


Не бива да се забравя и собствената безопасност. Всички ценни вещи и документи е добре да се държат в сейфа на хотела, а не в стаята. На екскурзии по свети места е необходимо да бъдете облечени прилично. В храмовете, които ви предстои да видите, по-подходяща е дългата пола. А что се отнася до мъжете, то по-добре е да запазят късите панталонки за плажа.


Планирайки екскурзия в България, туриста може да разчита на приятно прекарване и пълноценен отдих в комфортни условия.Назад към каталога