Italiano Русский Български
Каталог полезных советов.

На този сайт ще намерите сума полезни съвети, които, както вярвам, ще ви бъдат полезни. Тук има препоръки за това как да съхраним здравето си, върнем красотата си и да спечелим пари от Интернет. Засега не всичко което Ви интересува е представено, но с течение на времето аз и моите сътрудници ще запълваме сайта с нови интересни статии...

Админка
Яндекс.Метрика

Почистване на лицето в домашни условия


Почистване на лицето в домашни условия

Колкото и добри да са новините от козметичната промишленост, колко и красиви да са опаковките на тези средства и с каквито и ярки огньове от реклами да ни привличат многочислените крупни комплекси или малки козметични магазинчета – все повече жени се замислят за по-естествените способи за грижи към своите лица и тела. Разполагайки с базови знания за това, което е необходимо за кожата на Вашето лице, Вие лесно ще успеете да се ориентирате към този комплекс от процедури, които ще подхождат идеално на Вашата кожа и ще я поддържа красива, млада и и привлекателна. Първата крачка в пътч към красота на лицето е почистването на кожата. Почистването на лицето в къщи може да бъде осъществено с различни способи, а резултата ще бъде не по-лош отколкото след почистване в салон.


Дайте да разгледаме един от универсалните способи за почистване в дълбочина на лицето в къщи. Идеално би било ако Вие разполагате със специален апарат за разпарване на лицето (инхалатор). Но, дори и да нямате такъв под ръка, то може да прибегнете към продължително измиване на лицето с много гореща вода (докато не се зачерви, и не се отворят порите). На дъното на разпаривателя за лице наливаме известно количество филтрирана или дестилирана вода(може да се използува и бутилирана вода), главното е, разпарването при домашно почистване на лицето да не се осъществява на течаща вода «под кранчето», тъй-като това може да принесе нещо по-различно от полза.


Също така, на дъното на разпаривателя може да се добавят няколко капки извлек от невен или отвара от лайков цвят. Те притежават антисептичен ефект, спомагат заздравяването на ожулвания и ранички на лицето и допринасят за стерилността при домашно почистване. Времето на разпарване се определя самостоятелно, тъй-като кожата на всеки е различна. Известно е, че сухия тип кожа може и е нужно да се подложи на пара по-дълго, отколкото мазния тип, само че всички хора са уникални и, като начало, е нужно да се ориентирате според собственото си чувство за комфорт.

Подпиштесь и получайте первым новостях.

Имя:
E-mail:

Втората крачка – непосредственото почистване на лицето. За това най-добре подхождат стерилен бинт (марля) и огледало с добро осветление над него. Неголеми парчета от бинта се намотават на пръстите, образувайки своеобразни «терлички», и с така облечените пръсти започваме отстраняването на мастните тапи и «черните точки» по лицето. Ако кожата на лицето е затлачена, възможно е да се наложи смяна на «терличките», тъй-като в никакъв случай не бива да се работи със зацапани бинтове. Не следва обаче да се отстраняват «черните точки» от тези пори, които Ви се струват неотворени и малки - запушването на такива места не е голямо и са разположени дълбоко.


Отстранявайки такива участъци, Вие можете да повредите значително порите, и да влошите резултата. След почистването е най-добре да се нанесе на лицето тонизиращ спирт или водороден пероксид за обеззаразяване на кожата на лицето и да се нанесе успокояваща маска, например, маска, приготовена на основата на кисело мляко. А след това е необходимо да се защити лицето с помоща на обилно овлажняване. Такова почистване на лицето в домашни условия е едно от най-разпостранените. Но не забравяйте, че това екстремна процедура и стрес за кожата на лицето. Тя не бива да се повтаря често и особено през зимата, когато кожата се нуждае от естествена защита.


Назад към каталога