Italiano Русский Български
Каталог полезных советов.

На този сайт ще намерите сума полезни съвети, които, както вярвам, ще ви бъдат полезни. Тук има препоръки за това как да съхраним здравето си, върнем красотата си и да спечелим пари от Интернет. Засега не всичко което Ви интересува е представено, но с течение на времето аз и моите сътрудници ще запълваме сайта с нови интересни статии...

Админка
Яндекс.Метрика


Добре дошли в моята галерия
Как започна това, което виждате?


В днешно време, когато някое дете търси развлечения, хваща мама и тате за яката, завежда ги в магазин за различни неща, откъдето се излиза или с мобилен телефон, или с компютърче. Вторачва се пред екрана и започва да губи мозъчни клетки...

В България по време на коммунизма, голям избор на стоки практически не съществуваше. Предмети от първа необходимост (хранителни продукти, дрехи, стоки за дома и строителни материали) имаше малко с малък избор, бяха евтини, но предмети на лукса - никакви. Днес съществува широк избор (но затова пък е много, много по-лошо с парите).

В моето време нямаше никакви малки екранчета а само големи (кино, телевизор), пред които сядах само ако ми обещаваха някакъв уесрърн или фильм с пътешествия, приключения... Само че този тип филми бяха рядкост и затова сам си създзвах индиански реалнисти. Аз отивах в гората, където никой нищо не ми забраняваше и започвах да се въоръжавам – лъкове, стрели, копия. Простата тояга не е нито красива, нито интересна, но ако ви се намира джобно ножче и фантазия нещата приемат друг образ.

И аз започвах да видоизменям – от проста геометрична резба до цели човешки фигури. Така разбрах, че всъщност ми харесва да създавам различни предмети, които възрастните поставят в графа «изкуство». За съжаление, в тези детски години не ми идваше наум да "щракна" някоя и друга фотография, а и да ми е идвало, за да "щракнеш" ти трябва щракач(имам впредвид фотоапарат). Но ние бяхме бедни, и с подобни вещи аз не разполагах.

И освен това никога не съм бил практичен. Не съм такъв даже и сега, независимо от усилията ми: да произведеш нещо е едно, да го продадеш - съвсем друго. За второто хич не ме бива. И така тази малка част от моите резби, рисунки, рамки и т.н. които на времето съм успял да заснема, реших да изложа тук тези, които не са чак толкова лошо снимани.

Аз не претендирам, че моята галерия е нещо значимо, но поне прави видима една малка част от моята история и моите търсения.