Italiano Русский Български
Каталог полезных советов.

На този сайт ще намерите сума полезни съвети, които, както вярвам, ще ви бъдат полезни. Тук има препоръки за това как да съхраним здравето си, върнем красотата си и да спечелим пари от Интернет. Засега не всичко което Ви интересува е представено, но с течение на времето аз и моите сътрудници ще запълваме сайта с нови интересни статии...

Админка
Яндекс.Метрика

Крем против бръчки – за и против


Crema anti-rughe, i 'pro' e 'contro'

Когато за пореден път се появява реклама на някакво ново средство против бръчки, ние започваме трескаво да търсим това вълшебно средство. И всяка жена искрено се надява, че този чудо-крем ще опъне, разглади и подмлади нейната кожа. Действително ли този крем против бръчки е ефективен, или това са само рекламни провокации? Да опитаме да се разберем заедно.


Крем против бръчки – лекарство или козметика?

И така, като начало на вас ви е нужно да разберете, че всички, даже най ефективни кремове против бръчки не са лекарство. Това е козметика на първо място, и затова оказва понякога по-добро въздействие на кожата, нежели разните специални лекарства. Впрочем, по мнението на специалистите, последните поколения таква кремове изцяло се приближават към статуса на медицинските средства. Така, например, експерти са установили, че такъв активен ингредиент (съставка) като третиноина направо помога да се поправят последствията от взаимодействието със слънцето – намаляване и изглаждане на бръчките. Такъв крем против бръчки (например, Renova и Retin-A) може да се приемат само с рецепта, което означава че се приемат като лекарствени препарати, до такава степен променят структурата на кожата. Само трябва да се помни, че подобни средства не бива да се нанасят около очите. За премахването на бръчки около очите се употребяват специални кремове.


Вреда или полза?

В днешно време от страна на учените възниква безпокойство – да не би водени от стремежа за красота женщите да не навредят на себе си. Експертите са забелязали, че алфа-хидро киселините, които масово се използуват в козметическте средства, изобщо не са безопасни. Крем против бръчки, в който се съдържа даденото вещество, по-скоро предизвиква почервеняване на кожата. И поради това значително се увеличивава риска от получаване на слънчеви изгаряния. Ако вие нанасяте на чувствителна кожа крем с АНА-киселини, то, това по скоро ще доведе към обратния ефект – кожата ще се състари по-бързо. Струва си да отбележим и следния момент – използувайки крем против бръчки редовно, той по-скоро би донесъл привикване, зависимост а това означава, че прекратявайки с използуването му, кожата ще се върне към първоначалното си състояние.


Какво да правим?

Подпиштесь и получайте первым новостях.

Имя:
E-mail:

И накрая добрата новина – по мнението на много учени кремовете против бръчки все пак действително въздействуват на преобразяването на кожата, правейки я по изгладена и еластична. Остава ни към избора на крем да подходим крайно отговорно. Освен използуването на козметични средства придържайте се към здравия образ на живота – пийте два литра вода на ден и се занимавайте със спорт. Всичко това ще доведе до нужния тонус и овлажнение на кожата, а значи, в нея ще се появи способност да противостои на появлението на бръчки.


Назад към каталога