Italiano Русский Български
Каталог полезных советов.

На този сайт ще намерите сума полезни съвети, които, както вярвам, ще ви бъдат полезни. Тук има препоръки за това как да съхраним здравето си, върнем красотата си и да спечелим пари от Интернет. Засега не всичко което Ви интересува е представено, но с течение на времето аз и моите сътрудници ще запълваме сайта с нови интересни статии...

Админка
Яндекс.Метрика

Как да почистим лицето в домашни условия


Как да почистим лицето в домашни условия

Почистването на лицето в къщи предполага изпълнение на почти салонна козметическа процедура в домашни условия, но, както показва опита на много жени - тази задача е напълно изпълнима. Нека да разгледаме вариантите на почистване на лицето в домашни условия.


Това може да бъде дълбоко почистване с употреба на разпарител за лице (инхалатор), отстраняваща мастните наслоения и черните точки, със задължително подхранване и овлажняване на кожата. Такова почистване не бива да се повтаря често, вие рискувате да доведете кожата си в състочние на дълбок стрес, видимо да влошите нейното състояние. Съществуват бързи варианти на домашно почистване: талк и обелки, фолиеви маски, маски на глинена основа и така нататък. Такива процедури може да се повтарят по-често.


Талк и обелки може да си позволите не повече от един път седмично лятно време и един път на две седмици през зимата, иначе съществува риск от силно повреждане на кожата на лицето. Не бива също така да се прави талкова или обелкова процедура на лице, което има рани или гнойни възпаления! За да осъществим почистване на лицето в домашни условия с помоща на тези средства, трябва на чисто, овлажнено с вода лице да се нанесе почистващото средство и с леки движения да се масажира. Бъдете внимателни! Не притискайте талка прекалено силно, инач може да травмирате лицето си.


С употребата на обелки е нужно по-голямо внимание, защото има по-силен ефект на въздействие от талка. След като преминете цялито си лице с масажиращи движения, измийте остатъка от почистващото средство с топла вода. Сега е важно да се подхрани кожата. Нанесете навсякъде подхранващата маска или крем. Ако сте решили да поставите веднага крем, то преди това може да използувате тонизиращ спирт, подходящ за Вашия тип кожа. Преди нанасянето на маската това е излишно. Маска-обелка това е експресно почистване на лицето в къщи без големи загуби на време и без травмиране на лицето. Тя е способна да даде бърз ефект на чиста кожа, да опъне и изглади лицето. Такава маска се нанася на чиста кожа, предварително мината с тампон, напоен с козметично масло. Снема се този тип маска например след 20 минути отдолу нагоре. След нея е нужен овлажняващ крем.

Подпиштесь и получайте первым новостях.

Имя:
E-mail:

Маска на глинена основа – това е много популярно средство на домашната козметология. Те са хай-различни: подхранващи, обновяващи и почистващи. Такиъв тип маска отлично подхождат както за често правене, в зависимост от Вашия тип кожа (подхранваща - за суха кожа, обновяваща за нормална и комбинирана, почистваща - за мазна); така и за по-рядко използуване (не по-често от един път седмично през лятото и един път на две седмици през зимата), но в комплекс. След всички видове почистване на лицето в домашни условия е необходимо овлажняване и защита на лицето. Не се препоръчва излизането навън след почистване поне първия час и половина. Тази препоръка изхожда от това, че след почистване кожата губи своята естествена защита, за чието възстановяване е нужно известно време. Разбира се, един час в този случай е малко, но за това време кожата ще се успокои и подхранващия крем ще попие навътре и ще образува защитен слой.


Обичайте се, ценете се. Бъдете красиви и се наслаждавайте на чиста кожа!


Назад към каталога