Italiano Русский Български
Каталог полезных советов.

На този сайт ще намерите сума полезни съвети, които, както вярвам, ще ви бъдат полезни. Тук има препоръки за това как да съхраним здравето си, върнем красотата си и да спечелим пари от Интернет. Засега не всичко което Ви интересува е представено, но с течение на времето аз и моите сътрудници ще запълваме сайта с нови интересни статии...

Админка
Яндекс.Метрика

Баски - непозната забележителност в Италия


Италия - това е прекрасна страна, пълна със забележителности на които се натъквате във всяко кътче, тук всеки пътешественик може да намери нещо интересно и уникално за себе си. В областа на историята, архитектурата, да се любува на морето, на слънцето, на гостоприемството и дружелюбното отношение на местните жители.


Бих искал да Ви разкажа за един малък град, който е малко встрани от известните туристически направления. Неговото име е Баски. Разположен е в провинция Умбрия, на левия бряг на река Тибър, с население от близо 3000 души, това е едино прекрасно градче, което със сигурност ще ви изпълни с приятни емоции.Баски - непозната забележителност в Италия

На мястото на днешния град в древността обитавали етруските. Градът се разраства в близост до древен замък, който с течение на времето ще се превърне в община – между другото една от първите на територията на Италия. Според една легенда, основаването на този град датира от 9-ти век, когато Карл Велики подарява този древен замък на Уголино Баскийски наречен Ле Баски, кйто принадлежи към благородното семейство на Баските. Уголино приел този подарък с удоволствие и изградил на негово място нов замък, на който дава името си - Баски.


Баски - непозната забележителност в Италия

Родът Баски е бил много богат и мощен в централна Италия под негово владение се намират над 60 крепости в района. На около 3 км от тук е построен нов замък, който е служил за резиденция на семейството.


Градът и досега е запазил свойто средновековно обаяние с което привлича италианците, особено римляните през летните месеци. Към богатството на италианските забележителности, Баски добавя своето наистина специално очарование. Наричат​​ го галено прекрасно съхранен "малък кът от античния свят". Днес тук е много добре развит агритуризма, който италианците наистина обичат, в близките околности се намират множество спретнати ваканционни къщи, безупречно чисти и удобни, далеч от шума на големите градове, заобиколени със зеленина с прекрасна собствена градина. Можете да дойдете на ваканция тук и да пребивавате в една от тях, като направите резервация от дома си чрез интернет например, или чрез туристическите агенции. Има наистина богат избор за всеки вкус, просто изберете тази, която Ви харесва най-много.


Баски има красива енорийска църква - църквата Свети Никола е местна забележителност – заслужава си да я посетите. Построена през 16-ти век, тук можете да видите триптиха от известния италиански художник Джовани Ди Паоло - 1440 год. запазен и до днес, и дори стария орган от 1700 год. Интересни дестинации за посетителите са например - светилището на Дева Мария от Паскуарелла или Археологичният музей - Антиквариума в който можете да видите колекция от уникални предмети, намерени по време на разкопките, а също и събраните материали, свързани с тази област от първи век от н.е. ценна находка представлява и статуята на бог Тибър.


Баски - непозната забележителност в Италия

Изобщо Умбрия - безспорно прекрасен район, пълен със зеленина, това е най-зелената и екологично чиста област на Италия. През него лакътуши река Тибър. тук се намират и двете потресаващи със свойта красота езера - Тразимено и Пиедилуко. Тук, в областта се намират и много градове, достойни за внимание - Перуджа - столицата на тази провинция, Тоди, Фолиньо, Асизи със знаменитата базилика Свети Франциск, Сполето, Терни, на чиято територия са съществували селища от бронзовата и желязната епоха и много други. Умбрия привлича както религиозните, та нали тук Свети Франциск Асизки основава ордена на францисканците, така и пътешественици, любители на природата, та тук се намира уникална забележителност - великолепен водопад, един от най-високите в Европа, с височина от 165 метра - "Каската делле Марморе" на 7,5 км. от Терни.


Непременно опитайте местните деликатеси - знаменитите колбаси, местно происводство, ястия с добавка на трюфел, лещата, която тук доста почитат. Не пропускайте и нито едно от най-хубавите вина, които се произвеждат тук. Е, а след великолепната вечеря следват и тукашните традиционни сладкиши - "Панпепато" или "Торта с рози по сполетански" (от Сполето), кифли с орехи, ром и стафиди. Повярвайте, идвайки тук, вие ще получите сума ти незабравими преживявания, та след като всеки втори жител на Рим мечтае да има вила, то е наистина великолепен район!


Автора заедно с Доктор Изауро Граселли

А накрая използувам и случая да благодаря на Доктор Изауро Грасселли - лекар и бивш кмет на община Баски, за онова, което е, за добродушието му, за готовността му да отделя внимание на всички, за неговото неоценимо сътрудничество... Благодаря Докторе!

Подпиштесь и получайте первым новостях.

Имя:
E-mail:

Назад към каталога